19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Domácí mozaika

Název Množství a jednotka
vepřový bůček 1 kg
kabanos 1/2 kg
vejce slepičí vařené (celé) 3 ks
vejce slepičí syrové (celé) 4 ks
majoránka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Vepřový bůček pomeleme, přidáme na kostičky nakrájený kabanos nebo jinou uzeninu, majoránku, sůl, mletý nebo drcený kmín, oloupaný a prolisovaný česnek, vegetu, vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na kostičky, a vejce syrová.
Vše smícháme, dáme do tlačenkového střeva. Pečlivě z každé strany zavážeme. Vaříme 45 minut /po 20 minutách v hrnci obrátíme/. Vychladíme a krájíme na plátky.


 


RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...